Търговските и производствените цехове на ЕТ “Джили-сой-Джихангир Ибрям” са разположени в гр. Дулово, поради наличието на благоприятни условия за осъществяване на своята дейност. Селското стопанство в района е силно развито, което улеснява набавянето на качествени суровини, необходими за производството и пакетирането. Наличието на тези условия, както и на квалифицирани кадри водят до продукт с отлично качество. 

Поради промяната в икономическите условия през последните години и приемането на страната ни в Европейския съюз, фирмата извършва инвестиции в нови машини и технологии за производство, внасяни предимно от Турция за да бъде конкурентоспособна и на европейския пазар. Производството е съобразено с всички хигиенни и безопасни условия на труд, изисквани от Европейския съюз при осъществяване на производство. 

Фирмата задоволява изцяло нуждите на потребителите със своите стоки както на вътрешния пазар, така и на външния пазар. Извършва износ на тиквено и слънчогледово семе за различни държави по света. Разполага с капацитет за почистване на всякакви видове ядки до 300 тона на денонощие. 

Фирмата разполага с голяма дистрибуторска мрежа в Североизточна България, която улеснява достигането на продуктите и до консуматорите, които са хора от всякаква възраст. Също така работи с много магазини и складове, които реализират продуктите й.