Изградена през далечната 1991 година в покрайнините на град Дулово, област Силистра, фирма ЕТ „Джили Сой“ поставя началото си, като се занимава с почистване, печене и пакетиране на ядки и семена в ограничени количества.
Днес, 30 години по-късно, благодарение на заложените в основата си принципи, фирмата е в състояние да задоволи критериите на бързо развиващата се пазарна икономика в своя отрасъл. ЕТ Джили Сой успешно лавира както на родния пазар, така и на международния - страни като Мексико, САЩ, Германия, Естония, Украйна, Испания, Румъния, ОАЕ и др. също познават качеството на нашите продукти. Фирмата, в лицето на г-н Джихангир Ибрям, стартира от нулата и постепенно израства, благодарение на упоритостта, изключителния нюх, честността и не на последно място - високото качество.


Философията на нашата фирма се корени в контекста на нашите продукти - ядките и семената. Цикълът на природата започва от малкото семенце и прераства в голямо плодородно растение, така и ние поддържаме кръговрата на нашето производство като се грижим за успешното протичане на всеки един етап, за да се радваме на богата реколта.

Отвъд тривиалностите - нашата главна цел е осигуряване на здравословна среда - както в ядрото на производството, така и за нашите клиенти. На първо място поставяме високото качество на ядките и семената, за да могат те да притежават изключителен вкус и полезни свойства.

Друга важна цел за нас е разширяване на асортимента - стъпка по стъпка въвеждаме нови продукти, които са пряко свързани с начина на живот на съвременния потребител. Все по-често хората се замислят за здравословното хранене и търсят суперхраните, каквито са ядките , а ние се стремим да им ги предоставяме.Във времена когато пазарът е затрупан с всевъзможни продукти и конкуренцията е голяма, един успешен производител трябва да притежава няколко ключови качества за да се открои от мнозинството. В нашия случай това са качество, традиция и иновативност.
За качеството може много думи да се кажат, но продуктите говорят сами за себе си. Природата винаги е щедра към нас, и ние грабим с пълни шепи от даровете и – ядките и семената ни винаги са отгледани с любов и благодарност към Нея.
Традициите са тези, които поддържат идентичността на народите и това важи в огромна степен за нашата малка общност - Джили Сой. Ние спазваме нашите традиции и културата на производството ни се гради на тях. Тънкостите в нашата сфера са безброй и ние неуморно ги усъвършенстваме.
Иновациите са тези, които развиват един успешен бизнес, важно е да мислим в движение и да предприемаме промени, ако нещо не работи. На днешната динамична и конкурентна бизнес сцена способността за приспособяване, е от решаващо значение. Ефективната промяна се доказва с това, че  редовно оценяваме и адаптираме бизнес плана и целите си, за да сме сигурни, че постигаме визията, която сме задали за нашия бизнес.Продуктите ни са винаги от висок клас, а това се дължи на дългогодишния опит и силните връзки, които имаме с родните земеделци и производителите от цял свят. Никога не правим компромис с качеството и за това внимателно подбираме най-хубавите дарове на природата. Вкусът на продуктите ни не може да се сравнява с други от рода, понеже имаме тайни рецепти и трикове, с които правим от обикновената семка или ядка – истинско гурме наслаждение. Нашите пекари са истински майстори и дават всичко от себе си за да бъдат доволни клиентите ни.